2010. január 17., vasárnap

Pikáns marhanyelv

hozzávalók:
1 marhanyelv
bors
só (füst ízű)
1 kanál ecet
2 evőkanál koriander
fél marék borókabogyó
3 babérlevél
3 cikk fokhagyma

Elkészítés:
A marhanyelvet megtisztítjuk, tíz percre forró vízbe tesszük, majd a megkeményedett fehér bőrét lehámozzuk. Páclevet készítünk: 1,5 liter vizet főni teszünk, a ha forr, beledobjuk a koriandert, borókabogyót, babért, fokhagymát, végül a sót és 1 kanál ecetet. Ha a páclé kihűlt, ráöntjük a nyelvre és 4 napig lefedve, hűtőben érleljük. (ha vasárnapi finomságnak szánod, akkor csütörtökön). Minden nap megforgatjuk. Felhasználás előtt a nyelvet kiemeljük a pácból, és egyszerre kevés vizet öntögetve alá puhára főzzük.
Vékonyra felszeletelve tálaljuk, hozzá párolt vöröskáposztát vagy áfonyaszószt kínálhatunk.
Jó étvágyat!

1 megjegyzés: