2010. január 16., szombat

Káposztaleves korhelyeknek

Hozzávalók:
0,5 kg darálni való sertéshús (comb, dagadó)
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
2 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
4-5 lestyánlevél
2 tojás
1 l savanyú káposztalé

Elkészítés:
A húst ledaráljuk, 1 fej üvegesre párolt hagymát és 2 tojást adunk hozzá. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük.
Az apróra vágott hagymát hideg vízbe főni tesszük, majd belerakjuk a hasábra vágott zöldségeket. Hozzáöntjük a savanyú káposztalét, s ha felforr a leves, a vizes kézzel formázott húsgombócokat óvatosan beleengedjük a fazékba. Meghintjük lestyánlevéllel és megfőzzük.
Jó étvágyat!

1 megjegyzés: