palacsintatészta (tojás-zabkorpa/darált zabpehely-olaj-szódavíz)
fokhagyma
citrom
ecet
Elkészítés
Kaparjuk le, mossuk meg majd vágjuk fel a feketegyökeret darabokra. Főzzük meg sós, ecetes vízben, kuktában 12 percen át, majd szűrjük le.
A palacsintatésztához adjunk kevés zúzott fokhagymát és néhány csepp citromot. Mártsuk bele a jól megszárított feketegyökér darabkákat a palacsinta tésztába, majd süssök ki 5-6 percen át.
Amikor aranyszínűre sültek, helyezzük el őket szalvétára és tartsuk melegen.
tipp: hagyjuk a feketegyökeret 15 percig vízben ázni mielőtt lekaparnánk a bőrét, ez megkönnyíti a munkát. Ajánlatos tisztításkor drótkefével lekefélni a gyökeret.
Az ecetes vízben való főzés gátoljha a feketedést
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése