1,5-2 kg pacal
0,5 kg sertés, vagy borjúcsont
3 szál sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 fej hagyma
1 kisebb zeller
3 tojássárgája
ecet, vagy citromlé
Elkészítés:
A gondosan megtisztított pacalt nagy lángon főni tesszük, fél óra múlva a levét leöntjük. Új levet öntünk rá és az új lébe a pacal mellé beletesszük a csontokat, a répát, a petrezselymet, a zellert és az apróra vágott hagymát. Lassú tűzön főzzük három, három és fél órán át, amíg a pacal kézzel könnyen szakíthatóvá fő (félidőben sózunk). A csontokat kivesszük, a levest pedig egy-két kanál ecettel, vagy citromlével savanyítjuk. Tálaláskor a tojások sárgáját kevés lével edolgozzuk (simára keverjük) és a pacallevesbe keverjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése