2010. április 12., hétfő

Nagynéném diótortája

Hozzávalók:
5 db tojás
14 dkg méz/porcukor
14 dkg darált dió
késhegynyi sütőpor
2 ek rum/aroma

Kemény habbá verjük az 5 tojásfehérjét, hozzákeverjük a mézet (továbbra is a konyharobot habverő fokozatával). Ezután a tojássárgákat adjuk hozzá egyesével (a konyharobot közben dolgozik..) és a rumot. Végül a sütőporral kevert darált diót óvatosan a masszába forgatjuk, hogy a habot ne törjük össze. Kizsírozott, morzsával megszórt fomába öntjük.
Úgy sütjük, mint a piskótát (előmelegített sütőbe tesszük, amikor megsült nem vesszük ki rögtön, hanem lassan, fokozatosan hűtjük, először csak a sütőajtót tárjuk ki, majd vagy 10 perc után vesszük ki a sütőből.)
Jellegzetes, fanyar lekvárral megkenve nagyon finom (áfonya, erdei gyümölcsök, szilva - legjobb, ha van saját, cukor nélkül eltett..)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése